Medical taping

Het ontstaan van medical tape gaat terug naar de jaren 70 van het midden oosten. Waar men een wijze heeft bedacht om klachten te verhelpen door het gebruik van een tape manier. Eenmaal in Europa werd er ontdekt dat er meerdere klachten positief te beïnvloeden zijn met deze speciale tape.

Althuizes Massages is gespecialiseerd in het aanbrengen van medical taping. Het kan worden in gezet voor verschillende klachten. Denk hierbij o.a. aan:

  • Spierklachten
  • Gewrichtsklachten
  • Vocht ophoping, blauwe plekken (lymf taping)
  • Ook kan het verlichting bieden bij klachten met betrekking tot bindweefsel problemen

Medical taping kan ook voor u de oplossing zijn

Spier klachten

Hierbij wordt gedacht dat spieren niet alleen invloed hebben op het bewegen, maar ook op de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur beïnvloeden. Als de spieren niet goed werken, kan dat dus verschillende klachten veroorzaken. Wanneer de minder goed werkende spieren ondersteund worden met deze speciale elastische tape, zal het zelf herstellend vermogen van het lichaam geactiveerd worden.

Lymf Taping

Het Medical Taping Concept is heel goed om lymfedrainage te ondersteunen. De speciale tape heeft dezelfde rekbaarheid als de huid,  Door met een speciale techniek aangelegd wordt het lymfevocht versneld afgevoerd.

Wilt u meer informatie m.b.t. Medical Taping of wilt u graag een afspraak maken voor een behandeling? Neem dan contact met ons op.